Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Uzależnienie Od Jedzenia

Filtry

Filtry

Filtry

w kategorii: Uzależnienie Od Jedzenia

Wybrane

Wyczyść

Cena

Marka

16

Uzależnienie Od Jedzenia

Produkty: 17

Czy czujesz, że każdego dnia jest Cię więcej?

Masz wrażenie, że tyjesz już od wody, a może nawet od powietrza?

Czujesz, że zwyczajnie coś przestało działać i nie możesz zrzucić nawet 200 gramów?

Codziennie obiecujesz sobie zerwanie ze słodyczami, ciastami, czekoladkami, żelkami, makaronem, bułeczkami, pizzą, burgerami i innymi pełnymi cukru, przetworzonymi produktami?

Rzecz jasna — od jutra?

Jednak gdy przychodzi czas by wcielić postanowienia w życie — już po kilku godzinach głód, niczym nałóg przesłania racjonalne myślenie i niemal zmusza Cię do sięgnięcia po przetworzone i napakowane cukrem produkty, tym samym odkładając Twoją decyzję do... jutra?

Uzależnienie od produktów o wysokim indeksie glikemicznym, zawierających duże ilości cukru nieuchronnie prowadzi do stanów zapalnych oraz do nadwagi i otyłości, a w kolejnych etapach do poważnych schorzeń takich jak cukrzyca typu II, nadciśnienie, choroby układu krążenia, choroby autoimmunizacyjne, a nawet nowotwory.

Uzależnienie od cukru jest tak powszechne, że łatwiej chyba wskazać komu przygotowany przez nas Protokół żywieniowy przeciw uzależnieniu od cukru i przetworzonej żywności nie byłby potrzebny.

A komu się definitywnie przyda?

Będzie on niezwykle pomocny, jeśli masz sporo nadprogramowych kilogramów i chcesz je zrzucić, jednak czujesz, że nic nie działa — zwłaszcza gdy masz już za sobą nieskuteczne (albo przeciwskuteczne) próby odchudzania,

ale także, gdy:

  • zauważasz, że coraz częściej (na przykład po obiedzie) dopada Cię nieokiełznana, wręcz nie do opanowania chęć na zjedzenie czegoś słodkiego lub innej niezdrowej przekąski
  • masz poczucie, że z dnia na dzień Twoje zdrowie i witalność się pogarszają, masz coraz mniej energii
  • zaledwie kilka godzin po przebudzeniu chce Ci się znowu spać lub odczuwasz senność i znużenie po jedzeniu
  • masz opuchnięte kończyny, podpuchnięte oczy lub wręcz całą twarz
  • nawet po niezbyt obfitych posiłkach czujesz się jak balon
  • zaczynasz szybko przybierać na wadze i nie możesz tego zatrzymać.

 

Na szczęście masz nas! A my dobrze wiemy co Ci dolega. To niesprawny metabolizm i stany zapalne, które dręczą Twój organizm.

Potrzebujesz hormonalnego, metabolicznego resetu.

 

Produkty: 17

Lista produktów

Sortowanie: Domyślne Domyślne Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Cena: od najniższej Cena: od najwyższej
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 35,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 98,00 zł
Cena 98,00 zł
Cena 98,00 zł
Cena 149,00 zł
Cena 149,00 zł
Cena 198,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł
Cena 55,00 zł

To nie Twoja wina, że otoczenie dostarcza Ci stresu i kusi przetworzoną, łatwo dostępną żywnością. Ty nie możesz być ekspertem od wszystkiego.

W jaki sposób metabolizm ulega zepsuciu?

Mówiąc prosto - tak naprawdę nie chodzi o nadmiar dostarczanych kalorii, o których pewnie wiele już wiesz, ale o zaburzenie równowagi hormonalnej, w wyniku dostarczania zbyt dużej ilości przetworzonej, bogatej w węglowodany żywności, napojów słodzonych cukrem, soków owocowych oraz zbyt częstego podjadania. Tak, głównym winowajcą jest cukier, co więcej problem nie tylko w tym, że produkty, które spożywasz zawierają go zbyt dużo, ale też w tym, że jest on niemal wszędzie - nawet tam, gdzie kompletnie się go nie spodziewasz. Pełne cukru pod różnymi postaciami (takimi jak syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, syrop inwertowany, glukoza, fruktoza, galaktoza, sacharoza, karmel i wiele innych) wysoce przetworzone produkty wywołują gwałtowne skoki poziomu glukozy we krwi i następujący po nich wyrzut insuliny. Ta z kolei (zwłaszcza utrzymywana na wysokim poziomie w wyniku częstych posiłków) jest sygnałem do odkładania tłuszczu.

Schemat ten prowadzi do uzależnienia i odpowiada nie tylko za tycie, ale w dłuższej perspektywie przyczynia się do powstania insulinooporności, ponieważ na skutek ciągle utrzymującego się wysokiego poziomu insuliny, organizm zaczyna ją traktować jak rodzaj toksyny i zamyka na nią receptory. W praktyce oznacza to, że ‘nie wpuszcza’ glukozy do komórek, pozostawiając większy jej poziom we krwi. Taka oporność w efekcie prowadzi do cukrzycy typu II i wielu innych chorób.

I w tym miejscu, komentując opinie osób, które utrzymują, że węglowodany są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania odpowiadamy - tak, zgoda (poniekąd). Ale nie w takiej ilości, jakie dzisiaj przeciętnie pobieramy z powszechnie dostępną żywnością. Jeszcze do niedawna człowiek nie był w stanie dostarczyć tak ogromnej ilości węglowodanów z pożywieniem, gdyż naturalne, nieprzetworzone produkty po prostu ich aż tyle nie zawierały.

Reakcję naszych organizmów na tę nadmiarową dostawę cukru do tkanek wyraźnie obserwujemy w społeczeństwach - zwłaszcza krajów rozwiniętych - w postaci plagi otyłości, cukrzycy typu II i innych powiązanych z nią schorzeń.

Niektórzy z Was może pamiętają, co mówiły nasze babcie: chcesz schudnąć? nie jedz słodyczy, chleba i zrezygnuj z kolacji. Aktualne doniesienia naukowe potwierdzają jak dużo sensu miały te porady.
Nasze babcie nie wiedziały dlaczego, ale obserwowały, że tak to właśnie działa. My dzisiaj wiemy, dlaczego tak jest: rezygnacja z cukru pod postacią zarówno ciast, deserów, cukierków i innych słodkości, jak i tego związanego w formach złożonych, czyli chleba, makaronu czy ziemniaków - wyklucza z naszej diety większość makroskładników, które najbardziej wyrzucają insulinę (czyli węglowodany). A pamiętasz przecież, że to insulina daje sygnał do odkładania tłuszczu. Dodatkowo rezygnacja z kolacji wydłuża okres postu w ciągu doby - czyli przerwy między ostatnim posiłkiem poprzedniego dnia, a pierwszym posiłkiem dnia następnego, dając tym samym szansę na obniżenie poziomu insuliny i regenerację organizmu. Celem takiego przerywanego postu jest przywrócenie wrażliwości tkanek na insulinę (przełamanie insulinooporności).

Należy wspomnieć, że obfite w węglowodany są także (uchodzące powszechnie za zdrowe) ziarna rafinowane. Zwiększają one ryzyko chorób serca i przyczyniają się do powstania tzw. syndromu metabolicznego.
Ponadto zboża zawierają gluten, który jest sprawcą nietolerancji pokarmowych i innych schorzeń o podłożu zapalnym, w tym chorób tarczycy.


Zaufaj nam. Jesteśmy specjalistami od skutecznych rozwiązań oraz wiemy jak Ci pomóc.

Zatem do sedna:
jeśli chcesz schudnąć, ale masz wrażenie, że nie możesz - musisz wiedzieć, że nie jest tak ważne to, ile jesz, ale co jesz i jak często (im częściej, tym gorzej). Najważniejsza bowiem jest równowaga hormonalna, ponieważ to jej zaburzenie - a nie sam bilans kaloryczny, powoduje choroby metaboliczne, w tym znaczny wzrost wagi.

Spożywając pokarmy wysokiej jakości, jak najmniej przetworzone, hormony zaczną reagować w naturalny sposób i w zasadzie nie będzie potrzebna specjalna kontrola kaloryczna, a wszystko inne zacznie wracać na właściwe tory.

Do wielu zamówień — mnóstwo gratisów!
Sprawdź i korzystaj!