Menu
Szukaj
Koszyk

Uzależnienie Od Jedzenia

Filtry
Filtry
Filtry

w kategorii: Uzależnienie Od Jedzenia

Cena
Marka
14

Uzależnienie Od Jedzenia

Produkty: 15

Czy czujesz, że każdego dnia jest Cię więcej?

Masz wrażenie, że tyjesz już od wody, a może nawet od powietrza?

Czujesz, że zwyczajnie coś przestało działać i nie możesz zrzucić nawet 200 gramów?

Codziennie obiecujesz sobie zerwanie ze słodyczami, ciastami, czekoladkami, żelkami, makaronem, bułeczkami, pizzą, burgerami i innymi pełnymi cukru, przetworzonymi produktami?

Rzecz jasna — od jutra?

Jednak gdy przychodzi czas by wcielić postanowienia w życie — już po kilku godzinach głód, niczym nałóg przesłania racjonalne myślenie i niemal zmusza Cię do sięgnięcia po przetworzone i napakowane cukrem produkty, tym samym odkładając Twoją decyzję do... jutra?

Uzależnienie od produktów o wysokim indeksie glikemicznym, zawierających duże ilości cukru nieuchronnie prowadzi do stanów zapalnych oraz do nadwagi i otyłości, a w kolejnych etapach do poważnych schorzeń takich jak cukrzyca typu II, nadciśnienie, choroby układu krążenia, choroby autoimmunizacyjne, a nawet nowotwory.

Uzależnienie od cukru jest tak powszechne, że łatwiej chyba wskazać komu przygotowany przez nas Protokół żywieniowy przeciw uzależnieniu od cukru i przetworzonej żywności nie byłby potrzebny.

A komu się definitywnie przyda?

Będzie on niezwykle pomocny, jeśli masz sporo nadprogramowych kilogramów i chcesz je zrzucić, jednak czujesz, że nic nie działa — zwłaszcza gdy masz już za sobą nieskuteczne (albo przeciwskuteczne) próby odchudzania,

ale także, gdy:

  • zauważasz, że coraz częściej (na przykład po obiedzie) dopada Cię nieokiełznana, wręcz nie do opanowania chęć na zjedzenie czegoś słodkiego lub innej niezdrowej przekąski
  • masz poczucie, że z dnia na dzień Twoje zdrowie i witalność się pogarszają, masz coraz mniej energii
  • zaledwie kilka godzin po przebudzeniu chce Ci się znowu spać lub odczuwasz senność i znużenie po jedzeniu
  • masz opuchnięte kończyny, podpuchnięte oczy lub wręcz całą twarz
  • nawet po niezbyt obfitych posiłkach czujesz się jak balon
  • zaczynasz szybko przybierać na wadze i nie możesz tego zatrzymać.

 

Na szczęście masz nas! A my dobrze wiemy co Ci dolega. To niesprawny metabolizm i stany zapalne, które dręczą Twój organizm.

Potrzebujesz hormonalnego, metabolicznego resetu.

 

Produkty: 15
Sortowanie: Domyślne Domyślne Nazwa produktu: od A do Z Nazwa produktu: od Z do A Cena: od najniższej Cena: od najwyższej
16,50 zł
Najniższa cena: 55,00 zł
-70%
16,50 zł
Najniższa cena: 55,00 zł
-70%
55,00 zł
16,50 zł
Najniższa cena: 55,00 zł
-70%
16,50 zł
Najniższa cena: 55,00 zł
-70%
29,40 zł
Najniższa cena: 98,00 zł
-70%
29,40 zł
Najniższa cena: 98,00 zł
-70%
29,40 zł
Najniższa cena: 98,00 zł
-70%
44,70 zł
Najniższa cena: 99,00 zł
-55%
149,00 zł
55,00 zł
55,00 zł
55,00 zł
55,00 zł
55,00 zł

To nie Twoja wina, że otoczenie dostarcza Ci stresu i kusi przetworzoną, łatwo dostępną żywnością. Ty nie możesz być ekspertem od wszystkiego.

W jaki sposób metabolizm ulega zepsuciu?

Mówiąc prosto - tak naprawdę nie chodzi o nadmiar dostarczanych kalorii, o których pewnie wiele już wiesz, ale o zaburzenie równowagi hormonalnej, w wyniku dostarczania zbyt dużej ilości przetworzonej, bogatej w węglowodany żywności, napojów słodzonych cukrem, soków owocowych oraz zbyt częstego podjadania. Tak, głównym winowajcą jest cukier, co więcej problem nie tylko w tym, że produkty, które spożywasz zawierają go zbyt dużo, ale też w tym, że jest on niemal wszędzie - nawet tam, gdzie kompletnie się go nie spodziewasz. Pełne cukru pod różnymi postaciami (takimi jak syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, syrop inwertowany, glukoza, fruktoza, galaktoza, sacharoza, karmel i wiele innych) wysoce przetworzone produkty wywołują gwałtowne skoki poziomu glukozy we krwi i następujący po nich wyrzut insuliny. Ta z kolei (zwłaszcza utrzymywana na wysokim poziomie w wyniku częstych posiłków) jest sygnałem do odkładania tłuszczu.

Schemat ten prowadzi do uzależnienia i odpowiada nie tylko za tycie, ale w dłuższej perspektywie przyczynia się do powstania insulinooporności, ponieważ na skutek ciągle utrzymującego się wysokiego poziomu insuliny, organizm zaczyna ją traktować jak rodzaj toksyny i zamyka na nią receptory. W praktyce oznacza to, że ‘nie wpuszcza’ glukozy do komórek, pozostawiając większy jej poziom we krwi. Taka oporność w efekcie prowadzi do cukrzycy typu II i wielu innych chorób.

I w tym miejscu, komentując opinie osób, które utrzymują, że węglowodany są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania odpowiadamy - tak, zgoda (poniekąd). Ale nie w takiej ilości, jakie dzisiaj przeciętnie pobieramy z powszechnie dostępną żywnością. Jeszcze do niedawna człowiek nie był w stanie dostarczyć tak ogromnej ilości węglowodanów z pożywieniem, gdyż naturalne, nieprzetworzone produkty po prostu ich aż tyle nie zawierały.

Reakcję naszych organizmów na tę nadmiarową dostawę cukru do tkanek wyraźnie obserwujemy w społeczeństwach - zwłaszcza krajów rozwiniętych - w postaci plagi otyłości, cukrzycy typu II i innych powiązanych z nią schorzeń.

Niektórzy z Was może pamiętają, co mówiły nasze babcie: chcesz schudnąć? nie jedz słodyczy, chleba i zrezygnuj z kolacji. Aktualne doniesienia naukowe potwierdzają jak dużo sensu miały te porady.
Nasze babcie nie wiedziały dlaczego, ale obserwowały, że tak to właśnie działa. My dzisiaj wiemy, dlaczego tak jest: rezygnacja z cukru pod postacią zarówno ciast, deserów, cukierków i innych słodkości, jak i tego związanego w formach złożonych, czyli chleba, makaronu czy ziemniaków - wyklucza z naszej diety większość makroskładników, które najbardziej wyrzucają insulinę (czyli węglowodany). A pamiętasz przecież, że to insulina daje sygnał do odkładania tłuszczu. Dodatkowo rezygnacja z kolacji wydłuża okres postu w ciągu doby - czyli przerwy między ostatnim posiłkiem poprzedniego dnia, a pierwszym posiłkiem dnia następnego, dając tym samym szansę na obniżenie poziomu insuliny i regenerację organizmu. Celem takiego przerywanego postu jest przywrócenie wrażliwości tkanek na insulinę (przełamanie insulinooporności).

Należy wspomnieć, że obfite w węglowodany są także (uchodzące powszechnie za zdrowe) ziarna rafinowane. Zwiększają one ryzyko chorób serca i przyczyniają się do powstania tzw. syndromu metabolicznego.
Ponadto zboża zawierają gluten, który jest sprawcą nietolerancji pokarmowych i innych schorzeń o podłożu zapalnym, w tym chorób tarczycy.


Zaufaj nam. Jesteśmy specjalistami od skutecznych rozwiązań oraz wiemy jak Ci pomóc.

Zatem do sedna:
jeśli chcesz schudnąć, ale masz wrażenie, że nie możesz - musisz wiedzieć, że nie jest tak ważne to, ile jesz, ale co jesz i jak często (im częściej, tym gorzej). Najważniejsza bowiem jest równowaga hormonalna, ponieważ to jej zaburzenie - a nie sam bilans kaloryczny, powoduje choroby metaboliczne, w tym znaczny wzrost wagi.

Spożywając pokarmy wysokiej jakości, jak najmniej przetworzone, hormony zaczną reagować w naturalny sposób i w zasadzie nie będzie potrzebna specjalna kontrola kaloryczna, a wszystko inne zacznie wracać na właściwe tory.

Do wielu zamówień — mnóstwo gratisów!
Sprawdź i korzystaj!

ODKRYJ INNĄ PERSPEKTYWĘ

ZMIEŃ NIEMOŻLIWE W MOŻLIWE